Hrvatski radio

Radio Osijek

Svijeće i vijenci na Memorijalnom groblju iz Domovinskog rata

31.10.2019.

12:39

Autor: Željko Kovačević

foto Ž. Kovačević

foto Ž. Kovačević

Foto: - / -

Delegacija grada Vukovara danas je položila vijence i zapalila svijeće na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata, ali i na ostalim gradskim grobljima u povodu Svih svetih prisjećajući se svih poginulih i nestalih sugrađana.

"U povodu blagdana Svih svetih zajedno s članovima Vijeća grada Vukovara danas smo se sjetili svih naših poginulih i nestalih sugrađana iz Domovinskog rata, upravo ovdje na Memorijalnom groblju iz Domovinskog rata, i zahvaliti im se na svemu što imamo, što uživamo u slobodi, a vijećnici će obići i ostala gradska groblja te Ovčaru gdje će zapaliti svijeće i pomoliti se za naša poginule i nestale. Jesen u gradu Vukovaru, brojne tužne obljetnice. Evo kroz koji dan imamo sjećanje na stradanje mještana Lušca, gradske četvrti garda Vukovara, pa sve do 18. odnosno 20. listopada ove godine. Svake godine tužne, ali i ponosne obljetnice, jer smo svjesni da su upravo oni koji su 91. godine stvarali ovu Hrvatsku državu dali ono najviše od sebe. Oni nikad ne smiju biti zaboravljeni i uvijek ćemo ih se s ponosom sjećati", rekao je Marijan Pavliček, zamjenik gradonačelnika Vukovara.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.