Hrvatski radio

Radio Osijek

Svijeće u Vukovarskoj za žrtve Vukovara

17.11.2015.

18:52

Autor: Tatjana Mautner

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sve ulice u zemlji koje nose ime Vukovara večeras obasjavaju svijeće koje su građani upalili u čast žrtvama tog herojskog grada .

Uoči Dana sjećanja na žrtvu Vukovara učenici 34 osnovnih i srednjih škola i brojni građani upalili su više od osam tisuća svijeća u Vukovarskoj ulici u Osijeku. Kod spomen obilježja crvenom fići pridružili su im se i sudionici karavane motociklista koji voze od Prevlake do Vukovara. Karavanu „Zajedno u ratu – zajedno u miru" organizira Moto klub Korčula u suradnji s moto klubovima iz cijele Hrvatske. Karavana, na koju su krenuli 12. studenoga, zaustavljala se na mjestima vezanima uz branitelje i Domovinski rat, a bajkeri će sutra koračati u vukovarskoj Koloni sjećanja.
Neposredno prije paljenja svijeća na Vukovarskoj, gradonačelnik Ivan Vrkić, osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, predstavnici vojske, policije i udruga proisteklih iz Domovinskog rata položili su vijence kod spomenika hrvatskom domobranu u Parku kralja Držislava.
Dvjestotinjak branitelja iz cijele Hrvatske točno u ponoć kreće s osječkog Zelenog polja krenuti na 12. Memorijalno hodočašće Osijek-Vukovar, koje organizira Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata Osječko-baranjske županije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.