Hrvatski radio

Radio Osijek

Svjetski dan prve pomoći obilježen u Osijeku

09.09.2023.

12:32

Autor: HRT Radio Osijek

prva pomoć

prva pomoć

Foto: M.Bartulović / Radio Osijek

Osječki Crveni križ, u suradnji s Medicinskom školom, na Trgu slobode obilježio je Svjetski dan prve pomoći. Ovogodišnja je tema "Prva pomoć u digitalnom svijetu" ali i upozoravaju da je sve te vještine važno naučiti u praksi.

Svjetski dan prve pomoći obilježava se prve subote u rujnu, a izabrana je tema "Prva pomoć u dogitalnom svijetu" kako bi se uputilo na korištenje digitalnih alata poput društvenih mreža i računalnih igara te na taj način prvu pomoć približiti mladima. U našem programu gostovala je voditeljica rada s mladima Iva Vrebac koja je ipak upozorila da je, uz teoretska znanja, važno imati ona praktična kako bi se moglo pomoći onima kojima je neophodna prva pomoć prije dolaska one liječničke.  

javljanje u emisiju Dobar dan

Galerija
prva pomoć, Foto: M.Bartulović/Radio Osijek
prva pomoć, Foto: M.Bartulović/Radio Osijekprva pomoć, Foto: M.Bartulović/Radio Osijekprva pomoć, Foto: M.Bartulović/Radio Osijekprva pomoć, Foto: M.Bartulović/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.