Hrvatski radio

Radio Osijek

Svjetski dan zdravlja u Tenji

07.04.2022.

14:17

Autor: HRT / Stjepan Filipović

Dan zdravlja

Dan zdravlja

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Svjetski dan zdravlja obilježila je i Ženska udruga "Izvor" Tenja te Udruga žena oboljelih od karcinoma jajnika "JA KA".  

Svjetski dan zdravlja posvećen je da resurse planete Zemlje koristimo za zdravlje, da pazimo što radimo s okolišem. Dio smo tog okoliša i mogao bi nam itekako utjecati na zdravlje: od bacanja otpada, nedovoljnog recikliranja pa do zagađenja voda i slično. "Svjetski dan zdravlja svake godine ima svoj moto, a ove smo se godine opredijelili za zdravlje srednje i starije životne dobi koje su izloženije bolestima i kako bi im posvijestili koje bolesti mogu biti na našim prostorima", rekla je pravna savjetnica u ženskoj udruzi Izvor i predsjednica udruge žena oboljelih od karcinoma jajnika JA KA, Veselinka Kastratović.

Nakon mjerenja tlaka i šećera, edukativnu radionicu "Komunikacija s osobama oboljelim od Alzheimerove bolesti i drugim demencijama" održala je klinička psihologinja u KBC-u Osijek, dr. Mirjana Vladetić.


Veselinka Kastratović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.