Hrvatski radio

Radio Osijek

23:51 / 13.08.2018.

Autor: Radio Osijek/TM

Svjetski rekorderi u Osijek donijeli brončanu medalju

Patrik i Anton Lončarić i Aria Cvitanović, foto: Radio Osijek

Patrik i Anton Lončarić i Aria Cvitanović, foto: Radio Osijek

Foto: - / -

Najbolji hrvatski veslački juniori, Patrik i Anton Lončarić, tradicionalno su danas dočekani u Veslačkom klubu Iktus brojnim čestitkama nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Račicama na kojem su osvojili još jednu vrijednu medalju te postali najbrži juniori u dvojcu bez kormilara na svijetu.

Patrika, Antona i Ariju Cvitanović u zastavama ukrašenom automobilu promenadom je dovezao kolega veslač Ivan-Ante Grgić, a ispred Iktusa ih je dočekalo mnoštvo mladih veslača, rodbine i prijatelja te njihova prva trenerica Jasminka Kraljević-Čolić i sadašnji trener Krešimir Ižaković. Svi su gromoglasnim pljeskom pozdravili mlade veslače i njihovu sjajnu kolegicu Ariju koja je u Račicama osvojila 13. mjesto u dvojcu na pariće s Izabelom Krakić.
U ime uprave Veslačkoga kluba Iktus Patriku, Antonu i Ariji čestitao je predsjednik kluba Daniel Srb te im predao prigodne darove. Predsjednik Županijske skupštine osjećko-baranjske Dragan Vulin izrazio je želju, ali i uvjerenje da će dečki nakon ovih sjajnih rezultata nastaviti u Osijek donositi i velike seniorske medalje. Zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš donijela je, osim lijepih riječi i čestitki gradske uprave i konkretan dar - novčane nagrade od 10 tisuća kuna brončanim veslačima.
Podsjećamo kako je brončana medalja braće Lončarić na ovogodišnjem svjetskom juniorskom prvenstvu samo dio bogate kolekcije uspjeha koju su donijeli u grad na Dravi. Za samo godinu dana mladi su Osječani uz iznimne napore i vrhunskog trenera Krešimira Ižakovića ostvarili rijetko viđene rezultate - svjetsko zlato, svjetsku broncu, europsko zlato i europsku broncu (u konkurenciji mlađih seniora) te svjetski rekord, onosno najbolje juniorsko vrijeme u dvojcu bez kormilara. Takvim se rezultatima mladih sportaša može pohvaliti rijetko koji klub, pa i rijetko koji grad u našoj zemlji. 
U izjavama novinarima braća Lončarić su istaknula kako su sretni i ponosni zbog osvajanja bronce te kako nije nimalo lako braniti naslov svjetskih prvaka. Zadovoljni su jer su pokazanim veslanjem u Češkoj potvrdili ostanak na juniorskom veslačkom vrhu. Ove su godine, za razliku od prijašnjih, imali puno bolje uvjete za treniranje - brojne kvalitetne pripreme te novi čamac koji im je osigurao Hrvatski veslački savez (a usokoro stiže još jedan čamac koji je Lončarićima kupljen zahvaljujući gradonačelniku Ivanu Vrkiću i Zagrebačkoj banci). Najavili su kako slijedi samo desetak dana odmora te nove pripreme i odlazak u Bjelorusiju na Europsko prvenstvo za mlađe seniore te na kraju juniorske karijere i nastup na Olimpijskim igrama mladih. Naime, početkom listopada Aria, Patrik i Anton s trenerom Ižakovićem kreću u Buenos Aires predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama za sportaše mlađe od 19 godina što će svima biti svojevrsna nagrada za brojne uspjehe ostvarene na međnarodnim natjecanjima. 
 
 
 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.