Hrvatski radio

Radio Osijek

Svjetski rekorderi u Osijek donijeli brončanu medalju

13.08.2018.

23:51

Autor: Radio Osijek/TM

Patrik i Anton Lončarić i Aria Cvitanović, foto: Radio Osijek

Patrik i Anton Lončarić i Aria Cvitanović, foto: Radio Osijek

Foto: - / -

Najbolji hrvatski veslački juniori, Patrik i Anton Lončarić, tradicionalno su danas dočekani u Veslačkom klubu Iktus brojnim čestitkama nakon povratka sa Svjetskog prvenstva u Račicama na kojem su osvojili još jednu vrijednu medalju te postali najbrži juniori u dvojcu bez kormilara na svijetu.

Patrika, Antona i Ariju Cvitanović u zastavama ukrašenom automobilu promenadom je dovezao kolega veslač Ivan-Ante Grgić, a ispred Iktusa ih je dočekalo mnoštvo mladih veslača, rodbine i prijatelja te njihova prva trenerica Jasminka Kraljević-Čolić i sadašnji trener Krešimir Ižaković. Svi su gromoglasnim pljeskom pozdravili mlade veslače i njihovu sjajnu kolegicu Ariju koja je u Račicama osvojila 13. mjesto u dvojcu na pariće s Izabelom Krakić.
U ime uprave Veslačkoga kluba Iktus Patriku, Antonu i Ariji čestitao je predsjednik kluba Daniel Srb te im predao prigodne darove. Predsjednik Županijske skupštine osjećko-baranjske Dragan Vulin izrazio je želju, ali i uvjerenje da će dečki nakon ovih sjajnih rezultata nastaviti u Osijek donositi i velike seniorske medalje. Zamjenica osječkog gradonačelnika Žana Gamoš donijela je, osim lijepih riječi i čestitki gradske uprave i konkretan dar - novčane nagrade od 10 tisuća kuna brončanim veslačima.
Podsjećamo kako je brončana medalja braće Lončarić na ovogodišnjem svjetskom juniorskom prvenstvu samo dio bogate kolekcije uspjeha koju su donijeli u grad na Dravi. Za samo godinu dana mladi su Osječani uz iznimne napore i vrhunskog trenera Krešimira Ižakovića ostvarili rijetko viđene rezultate - svjetsko zlato, svjetsku broncu, europsko zlato i europsku broncu (u konkurenciji mlađih seniora) te svjetski rekord, onosno najbolje juniorsko vrijeme u dvojcu bez kormilara. Takvim se rezultatima mladih sportaša može pohvaliti rijetko koji klub, pa i rijetko koji grad u našoj zemlji. 
U izjavama novinarima braća Lončarić su istaknula kako su sretni i ponosni zbog osvajanja bronce te kako nije nimalo lako braniti naslov svjetskih prvaka. Zadovoljni su jer su pokazanim veslanjem u Češkoj potvrdili ostanak na juniorskom veslačkom vrhu. Ove su godine, za razliku od prijašnjih, imali puno bolje uvjete za treniranje - brojne kvalitetne pripreme te novi čamac koji im je osigurao Hrvatski veslački savez (a usokoro stiže još jedan čamac koji je Lončarićima kupljen zahvaljujući gradonačelniku Ivanu Vrkiću i Zagrebačkoj banci). Najavili su kako slijedi samo desetak dana odmora te nove pripreme i odlazak u Bjelorusiju na Europsko prvenstvo za mlađe seniore te na kraju juniorske karijere i nastup na Olimpijskim igrama mladih. Naime, početkom listopada Aria, Patrik i Anton s trenerom Ižakovićem kreću u Buenos Aires predstavljati Hrvatsku na Olimpijskim igrama za sportaše mlađe od 19 godina što će svima biti svojevrsna nagrada za brojne uspjehe ostvarene na međnarodnim natjecanjima. 
 
 
 

 

Galerija
Foto: HRT, Foto: -/-
Foto: HRT, Foto: -/-Foto: HRT, Foto: -/-Foto: HRT, Foto: -/-Foto: HRT, Foto: -/-Foto: HRT, Foto: -/-Foto: HRT, Foto: -/-Foto: HRT, Foto: -/--, Foto: -/-39120555_1899682876992117_1249839683614015488_n.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.