Hrvatski radio

Radio Osijek

Svjetski se dan Roma slavi u Dardi

08.04.2022.

13:42

Autor: Radio Osijek/Amoreta Bajto

Svjetski dan Roma, Resursni centar Darda, Jovica Radosavljević

Svjetski dan Roma, Resursni centar Darda, Jovica Radosavljević

Foto: Amoreta Bajto / HRT

Romski resursni centar u Dardi prigodnim programom obilježava Svjetski dan Roma. Osmislili su, između ostalog, kreativne radionice za djecu i mlade, sportske aktivnosti i gastro program u suradnji s Centrom za nestalu i zlostavljanu djecu. O aktivnostima Resurnog centra, romskoj zajednici i programu proslave u izravnom javljanju u program Radio Osijeka govori predsjednik Centra, Jovica Radosavljević.

"U dvorištu Društvenog centra u Dardi održvaju se kreativne radionice za djecu i mlade, sportske aktivnosti za djecu i mlade u organizaciji RBAK centra, slijedi  turnir u belotu, pod mentorstvom članice Kluba žena „Darđanke“ pripremaju se gastro specijaliteti,  a neće izostati ni  degustacija hrane i slastica. Program se organizira u suradnji sa Centar za nestalu i zlostavljanu djecu iz Osijeka", najavljuje Jovica Radosavljević.

Ovogodišnja je prolava u ozračju dvadesetog rođendana Centra koji je ponosan na brojne provedene ali i aktualne projekte. Romska zajednica u Dardi, mjestu nekad poznatom kao "romsko", danas broji oko 400 osoba, ali nastoje čuvati kulturu i tradiciju kroz različite aktivnosti, posebice rad s djecom i mladima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.