Hrvatski radio

Radio Osijek

T. Karamarko u Osijeku na klauzuri HDZ-a

22.07.2015.

19:32

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Osijeku je održana klauzura HDZ-a za 4. Izbornu jedinicu a na dijelu otvorenom za medije predsjednik stranke Tomislav Karamarko nazvao je aktualnu Vladu salonskom i lažnom ljevicom koja nije socijalno osjetljiva. Zamjera im, među ostalim, iseljavanje mladih i obrazovanih, visoko zaduživanje zemlje, politiku prema hrvatskim selu i poduzetnicima.

Iz 50- minutnog govora predsjednika najjače oporbene stranke izdvajamo nekoliko naglasaka…
Iz Hrvatske je, od Australije i Kanade do gotovo svih drugih zemalja Europske unije, otišlo 100 tisuća mladih i obrazovanih ljudi, 100 tisuća ljudi koji su perspektiva Hrvatske. Depopulacija je strašan trend koji ukazuje na opasnost – rekao je Karamarko.
Vladi zamjera i visoko zaduživanje, 100 milijardi kuna u 3 i pol godine dok su nas sve prethodne Vlade, ističe predsjednik HDZ-a, zadužile za 212 milijardi uz rat i obnovu. Dobili smo, zaključuje, masovno iseljavanje, uništenu poljoprivredu, ugašene gospodarske subjekte... Karamarko zamjera Vladi i pogodovanje uvoznom lobiju i uvoz 70% hrane dok hrvatsko selo kopni i nestaje.


Vlada se gospodarstvom ni ne bavi, optužuje dalje te poreznu politiku Vlade naziva nakaradnom jer guši poduzetništvom stalno novim nametima.
Zato je, kaže Karamarko, HDZ pred drugim domovinskim ratom, za svako radno mjesto, za sve koji žele otići, za svako neobrađeno polje, za poljoprivrednika, učenika i studenta i svakoga tko želi zasnovati obitelj upravo u svojoj domovini. žele to ostvariti kroz gospodarski program koji su radili zajedno sa stručnjacima uglednih svjetskih ekonomskih instituta skojim očekuje pobjedu na izborima kako bi, kaže Karamarko, ne vladali nego preuzeli odgovornost.  

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.