Hrvatski radio

Radio Osijek

14:21 / 06.06.2022.

Autor: Radio Osijek/TM

Tajana Rogulja i dalje na čelu TZ Osijek

Tajana Rogulja

Tajana Rogulja

Foto: HRT / Radio Osijek

Tajana Rogulja, koja je Turističku zajednicu grada Osijeka vodila od ožujka 2020. godine ponovno je na Turističkom vijeću izabrana za direktoricu na mandat od četiri godine, što još treba potvrditi Ministarstvo turizma i sporta.

„ Danas smo imali Turističko vijeće na kojem smo glasali o novom direktoru TZ grada Osijeka. Od 9 članova Turističkoga vijeća, bilo ih je prisutno osam koji su jednoglasno izabrali staru, odnosno novu direktoricu TZ grada Osijeka Tajanu Rogulju. Ja joj ovim putem čestitam, kao i drugom kandidatu na njegovoj prijavi na natječaj“, izjavio je osječki gradonačelnik i predsjednik Turističkog vijeća Ivan Radić.

Na javni natječaj za direktora Turističke zajednice grada Osijeka prijavila su se dva kandidata, Tajana Rogulja i Mislav Pavošević.

„Ono što svi koji sjedimo u Turističkom vijeću, a to smo i danas komentirali, očekujemo dobre brojke po pitanju turizma u gradu Osijeku. Grad Osijek se razvija i gospodarski i turistički. U travnju, za produženi Uskrsni vikend, imali smo 21 posto više noćenja nego rekordne 2019. godine. Očekujmo održavanje mnogobrojnih manifestacija u gradu Osijeku. Uskoro imamo Pannonian Challenge, Osječko ljeto kulture, tako da nas očekuje uzbudljivo i zabavno ljeto u Osijeku. Ne treba zaboraviti da smo koncem prošle godine proglašeni i najboljim hrvatskim adventom. Imao i brojke i događaje kojima se možemo pohvaliti i na čemu treba nastaviti raditi,“zaključio je gradonačelnik Radić.

Tajana Rogulja

Tajana Rogulja

Foto: Grad Osijek / -

Tajana Rogulja rođena je Osječanka. Osnovnu školu i III. gimnaziju i Ekonomski fakultet završila je u Osijeku, a tijekom 17-godišnjeg radnog iskustva u realnom sektoru stekla je, kako ističe, mnoga znanja i vještine iz domene upravljanja poslovnim procesima i međuljudskim odnosima. Na Poslovnom učilištu Experta u Zagrebu dodatno je stekla i zvanje menadžera za odnose s javnošću s temom rada Strategija upravljanja marketingom turističke destinacije. Završila je i Akademiju-Specijalist za marketing na društvenim mrežama u organizaciji tvrtke Mirakul d.o.o., te njihov specijalistički seminar Upravljanje projektima po PMI metodi.

„Dobro u Hrvatskoj” međunarodno je nagrađeni projekt koji je proveo tim pod vodstvom Tajane Rogulje. Kako je sama rekla cilj projekta bio je povećati svjesnost o vrijednostima i pozitivnim trendovima u različitim industrijama u Hrvatskoj, a posebno u Slavoniji. Također izdvaja i projekt gdje su se za promociju novog brenda angažirale nezaposlene žene uz prethodnu edukaciju i širenje dobre energije. A bila je uključena i u pokretanje restorana Crna Svinja, popratnih smještajnih jedinica te osmišljavanja i pokretanja destinacijskih sadržaja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.