Hrvatski radio

Radio Osijek

Tehnologija nije zamijenila kazalište

27.03.2021.

10:49

Autor: Željka Bačić

RO Luka Mitar

RO Luka Mitar

Foto: - / -

Kulturni centar Osijek spreman je za sve programe obilježavanja Svjetskog dana kazališta, 27. ožujka. Ove godine program je podijeljen u tri dijela, raspravljat će se, prenositi poruke uz ovaj Dan i ponuditi performans.

Kako su u izravnom uključenju u program Radio Osijeka istaknule Matea Bartulović, zadužena za PR, i jedna od panelistica Iris Tomić, Metaverse je treća platforma  koja nastupa nakon analognog i digitalnog svijeta, digitalizacijom se virtualno i realno spaja u jedno. Tehnologija nije zamijenila kazalište, ona ga je nadopunila. "Ne smijemo bježati od tehologije, ona je naš prijatelj, sve je to izvedbena umjetnost" - kaže Iris Tomić. Ona je i autorica prve hrvatske VR predstave "Singularity", u njoj su "jedan na jedan" čovjek i android. O tome će govoriti i u panel raspravi u 17 sati naslovljenoj "Gradimo li peti zid?", u kojoj će nastupiti i Anđela Vidović, Davor Molnar, Darko Bilandžić, Mario Mikić - Vučak i katica Šubarić. U 18 i 30  kreće projekcija poruke osječke kazališne publike, a 15 minuta nakon toga performans "Metaverse".

Iris Tomić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.