Hrvatski radio

Radio Osijek

Tek sada postajemo svjesni uspjeha

14.05.2019.

14:55

Autor: Radio Osijek

foto STD Pajo Kolarić

foto STD Pajo Kolarić

Foto: - / -

Povodom uspjeha juniorskog orkestra Slavonskog tamburaškog društva "Pajo Kolarić" na Festivalu u Belgiji, gdje su osvojili 1. mjesto uz posebnu pohvalu žirija, u prostorijama Društva održana je prigodna svečanost, a članovima pobjedničkog orkestra podijeljene su replike velikog priznanja.

Velikog uspjeha koji su prošloga tjedna ostvarili na Europskom glazbenom festivalu mladih u belgijskom gradiću Neerpeltu prisjetili su se na svečanosti u Slavonskom tamburaškom društvu "Pajo Kolarić", a kako je u svom govoru istaknuo dirigent Miloš Grubić, dojmovi se još nisu slegnuli: "Iako je prošlo desetak dana od natjecanja emocije se još nisu smirile. Zapravo kad smo došli u Hrvatsku i Osijek još su počele i rasti jer smo postali svjesni tog svog rezultata. To nam je svakako motiv za daljnji rad", rekao je dirigent pobjedničkog orkestra Miloš Grubić.

Predsjednik društva Denis Škugor dodao kako o značenju ove nagrade dovoljno govori činjenica da se na Festivalu, koji je održan 67. put, ove godine okupilo 3400 mladih glazbenika iz 29 zemalja diljem svijeta: "Velika je stvar da, između više od 100 ansambala koliko je tamo nastupilo, baš vi dobijete najveću nagradu i to još uz dodatno priznanje. To je stvarno velika i ozbiljna stvar za STD Pajo Kolarić i na to smo iznimno ponosni jer do sada nikada nismo takav uspjeh ostvarili", istaknuo je direktor društva i dodao kako se junioski orkestar nema predaha jer je Društvo već početkom lipnja u Osijeku domaćin Međunarodnog festivala tamburaške glazbe gdje će možda i zahtjevnije biti nastupati pred domaćom publikom. A članovi iako iznimno mladi, u potpunosti su svjesni ovoga rezultata, ali i rada koji su u njega uložili, te za njega posebne zasluge daju svome dirigentu uz napomenu kako, uz plaketu čije su replike na današnjoj svečanosti dobili na poklon, su posebna vrijednost koju nose iz Belgije nova prijateljstva s mladima iz cijeloga svijeta, te nemjerljivo iskustvo koje će im zasigurno pomoći u predstojećim izazovima.

 

Galerija
foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-
foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-foto HRT / Radio Osijek, Foto: -/-img_20190514_115814.jpg, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.