Hrvatski radio

Radio Osijek

Dan sporta u Osijeku

12.05.2022.

14:45

Autor: Ana Mitar

Otvaranje Telemach Dan sporta Osijek

Otvaranje Telemach Dan sporta Osijek

Foto: Ana Mitar / Radio Osijek

Edukativno-sportski Telemach Dan sporta okupio je djecu osnovnoškolskog uzrasta iz Osijeka. Na srednjoškolskom igralištu odmjeravale su se snage u atletici i graničaru. Najbolje ekipe i najbrži trkači idu na državnu završnicu koja će se održati sredinom srpnja u Splitu. 

Sportsko natjecanje otvorio je uspješni osječki kickboxer Antonio Krajinović paljenjem plamena sportskih igara mladih nakon čega su natjecatelji zauzeli svoje pozicije. 

Kvalifikacijske utakmice graničara počele su prije dva mjeseca i sudjelovalo je oko 20 ekipa osnovnih škola, a danas su na natjecanju bile četiri najuspješnije ekipe i igrači rođeni između 2011. i 2013. godine. Natjecalo se danas i u trčanju na 60 metara u muškoj i ženskoj kategoriji, rekla je glavna tajnica školskog sportskog saveza Sanda Gašić. 

Telemach Dan sporta ove će se godine održati u 26 gradova u svim hrvatskim županijama. Projekt je osmišljen kao model sportskih igara koje promiču suradnju, toleranciju i druženje, a natjecanja stavlja u drugi plan.

Otvorene su prijave i za sve sportske discipline Plazma Sportskih igara mladih: Tommy turnir u malom nogometu, Coca-Cola Cup u nogometu, HEP rukometni turnir, Kinder turnir u uličnoj košarci, odbojci na pijesku, odbojci, Fide turnir u šahu, stolnom tenisu, Hrvatska pošta Cup u tenisu). Pravo sudjelovanja imaju svi pojedinci i slobodno formirane ekipe, ljubitelji zdravog načina života i druženja, a ne samo djeca koja se aktivno bave sportom. Prijave su otvorene na www.igremladih.hr


Više o današnjem sportskom događaju poslušajte u reportaži. 

Telemach Dan sporta Osijek

Galerija
Telemach Dan sporta Osijek, Foto: Ana Mitar/Radio Osijek
Natjecanje u graničaru, Foto: Ana Mitar/Radio OsijekGraničar, Foto: Ana Mitar/Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.