Hrvatski radio

Radio Osijek

Tenja slavi Dan Mjesnog odbora

25.07.2015.

15:10

Autor: Radio Osijek/Iva Magušić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Stanovnici Mjesnog odbora Tenja sutra, na blagdan Svete Ane, obilježavaju Dan Mjesnog odbora i tim je povodom danas održana svečana sjednica Vijeća. Kod spomenika hrvatskim braniteljima i civilima iz Tenje poginulima u Domovinskom ratu položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Tenja danas ima više od 2.200 kućanstava i 7.400 stanovnika. Prema riječima predsjednika Vijeća Mjesnoga odbora Josipa Mihaljevića, iz gradskoga je proračuna za realizaciju ovogodišnjih prioriteta izdvojeno 414 tisuća kuna, pedesetak tisuća manje nego prošle godine. Uglavnom je riječ o održavanju nogostupa, izgradnji i obnovi cesta te parkirališta. Višegodišnja želja Tenjaca – dogradnja osnovne škole i izgradnja sportske dvorane još uvijek je na čekanju. No, kako doznajemo od Josipa Mihaljevića, nakon prošlogodišnjeg prosvjeda mještana kojim su gradskoj vlasti htjeli poslati poruku kako traže da povećaju sigurnost građana na glavnoj ulici u tom osječkom naselju, uskoro na jednom od rijetkih pješačkih prijelaza na ulazu u naselje očekuju postavljanje semafora.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.