Hrvatski radio

Radio Osijek

Testiranja na koronavirus se nastavljaju, oboljelih nema

22.05.2020.

09:35

Autor: Radio Osijek//TM

Foto: HRT/Marija Petrinović

Foto: HRT/Marija Petrinović

Foto: - / -

Epidemiološko stanje na istoku Hrvatske je stabilno. U Vukovarsko-srijemskoj županiji i Virovitičko-podravskoj županiji nema novooboljelih osoba, javili su tamošnji stožeri civilne zaštite .

U Vukovarsko-srijemskoj županiji nema novih pozitivnih osoba na koronavirus, te tako ukupan broj oboljelih osoba od početka epidemije 41, od čega je 40 izliječenih. Osoba koja je jedini aktivni slučaj COVID-a 19 na kućnom je liječenju. U protekla 24 sata testirane su 72 osobe (ukupno od izbijanja epidemije testirano je 1988). U samoizolaciji na području županije nalaze se 42 osobe, a tijekom jučerašnjeg dana nisu zaprimljene prijave o kršenju samoizolacije. COVID-19 ambulante osnovane pri domovima zdravlja su zaprimile 59 poziva sa sumnjom na bolest COVID-19.
"Punih dvadeset dana zaredom na području Virovitičko-podravske županije nema novooboljelih od COVID-a19", javili su iz županijskog Stožera civilne zaštite. U posljednja 24 sata testorano je 17 osoba, a njihovi su nalazi bili negativni. Od početka pandemije s područja VPŽ, testirano je ukupno 1.054 osoba. Na prostoru te županije od početka pandemije devet je osoba bilo zaraženo koronavirusom, od kojih se šestero oporavilo, dvoje je još zaraženo, a jedan muškarac je preminuo od posljedica COVID-a19.
U Požeško-slavonskoj županiji trenutno je aktivno 5 slučajeva zaraze korona virusom (COVID-19), 4 osobe se nalaze u kućnoj izolaciji, a jedna osoba je hospitalizirana. U samoizolaciji se trenutno nalaze 4 osobe, 40 uzoraka je poslano na analizu, te je ukupno testirano 1098 osoba. "Danas je 9. dan bez novooboljelih osoba u Požeško-slavonskoj županiji", priopćeno je iz stožera.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.