Hrvatski radio

Radio Osijek

Testiranje za zanimanje policajac

09.06.2020.

16:29

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

U sportskoj dvorani Policijske uprave osječko - baranjske provedeno je testiranje kandidatkinja/kandidata za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2020./2021. godini.

"Cilj nam je dobiti dobre kandidate koji će pohađati Policijsku školu "Josip Jović", a kandidati prolaze niz testova. Jutros su na Filozofskom fakultetu imali testove iz psihologije, nakon toga smo prešli u sportsku dvoranu gdje prolaze motoričke testove, potom imaju trčanje, a na kraju im ostaje razgovor tijekom kojega povjerenstvo odlučuje koliko su kvalitetni, koji im je cilj i razlog zbog kojeg su se prijavili na naš natječaj. Nakon toga slijedi liječnički pregled te prosudbu Policijske uprave koja procjenjuje jesu li oni za policijski posao. Trenutačno imamo četrdeset jednog kandidata, a velika je zainteresiranost za ovaj posao. Uvijek se iznenadimo da postoji zanimanje za ovaj posao koji može biti dobro plaćen, ali ako se za njega odluče moraju imati ljubav za ovaj posao, jer kako mi volimo reći, to nije posao već poziv. Trenutačno imamo 746 polaznika, ove godine biramo 790, pa ćemo vidjeti dalje hoćemo li uspjeti izabrati najbolje kandidate," rekla je voditeljica Policijske škole "Josip Jović"Renata Odeljan. 

voditeljica škole Renata Odeljan

Ivica Ledinski i Ana Horvat

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.