Hrvatski radio

Radio Osijek

Testiranje za zanimanje policajac / policajka

31.07.2020.

10:47

Autor: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: Stjepan Filipović

Foto: - / -

Na Ekonomskom fakultetu u Osijeku održano je testiranje kandidata za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2020./2021. godini .

"Ovo je ove godine drugi krug testiranja, bit će sigurno još jedan koji će biti proveden početkom mjeseca rujna i to bi bio i završni. Danas smo u Osijeku, pozvali smo 82 kandidata te očekujemo da ih se javi maksimalan broj. Voljeli bi da svi dođu ali obično ne dođu iz nekakvih razloga. Mi smo povjerenstvo za provedbu razredbenog postupka za kandidate koji se žele školovati odnosno prekvalificirati za zanimanje policajac odnosno policajka. Ravnateljstvo policije ove godine želi primiti na Policijsku akademiju 750 polaznika ili polaznica. Ovo je završni dan drugog kruga testiranja i do sada smo na području Republike Hrvatske prikupili oko 600 kandidata koji su zadovoljili na testiranjima. Očekujemo da ćemo doći do dovoljne brojke da se može formirati rang lista od kojih će prvih 750 biti primljeno. Nakon razredbenog postupka, sukladno Zakonu o policiji, kandidate čeka provjera osobne dostojnosti koju će provesti policijski službenici teritorijalno nadležne Policijske postaje po njihovom mjestu prebivališta uvidom u naše policijske evidencije te provjerom na terenu s članovima širje obitelji s prijateljima, poznanicima, mjestima gdje zalaze tako da stvorimo sliku o svakom kandidatu da nam se u Sustav ne uvuče netko tko to nikako ne zaslužuje i završno je za sve kandidate, koji prođu, liječnički pregled u Domu zdravlja Ministarstva unutarnjih poslova u Zagrebu. Nakon toga se gleda rang lista i prvih 750 primamo, rekao je zamjenik glavnog ravnatelja i predsjednik Povjerenstva za provedbu selekcijsko - razredbenog postupka, Željko Prša.

Željko Prša

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.