Hrvatski radio

Radio Osijek

Tijekom vikenda 51 vozač pod utjecajem alkohola

01.08.2022.

12:13

Autor: HRT / Stjepan Filipović

promet

promet

Foto: Stjepan Filipović / HRT - Radio Osijek

Proteklog tjedna na području osječko - baranjske policijske uprave zabilježeno je 28 prometnih nesreća. U jednoj nesreći smrtno je stradao 29-godišnji vozač osobnog automobila. 

U osam nesreća jedna je osoba teško ozlijeđena, a jedanaest lako, dok je u 19 nesreća učinjena materijalna šteta. Tijekom vikenda 51 vozač bio je pod utjecajem alkohola, od kojih su četrdeset dva vozača osobnih automobila i devet vozača bicikla. Najveću koncentraciju alkohola imao je 34-godišnji vozač iz Delnica koji je upravljao osobnim automobilom dok je u krvi imao prisutnost alkohola 2,91 gram po kilogramu, rekao je policijski službenik u službi prometne policije Dubravko Holeš.

Dana 29. srpnja na snagu su stupile izmjene Zakona o sigurnosti prometa na cestama u kojem se regulira sudjelovanje u prometu električnih romobila, električnih monocikala, segwaya i slično, do sada nemaju evidentiran broj vozača koji su zatečeni u prekršaju.

Policija će u početku upozoravati prekršitelje, a kasnije će krenuti s represivnim mjerama. Romobili su smješteni u kategoriju osobnih prijevoznih sredstava te su vozači obvezni kretati se biciklističkom stazom, a ako je nema onda drugim površinama pa i nogostupom, ali brzinu moraju prilagoditi brzini kretanja pješaka.


Dubravko Holeš

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.