Hrvatski radio

Radio Osijek

TIKA donirala 300 paketa s hranom

29.04.2022.

14:00

Autor: HRT

Jasenka Crnković, Sedef Bulut

Jasenka Crnković, Sedef Bulut

Foto: Željko Kovačević / HRT

Turska agencija za koordinaciju i suradnju

U mjesecu ramazan, TIKA, Turska agencija za koordinaciju i suradnju donirala je gradu Osijeku 300 paketa prehrambenih proizvoda za korisnike socijalne pomoći.

Na paketima se zahvalila zamjenica gradonačelnika Osijeka Jasenka Crnković koja je čestitala Ramazanski bajram sugrađanima islamske vjeroispovijesti i gostima.

Pakete je u ime TIKE predala Sedef Bulut, koordinatorica atašea programsko koordinacijskog ureda Turske agencije za suradnju i koordinaciju koja je istaknula kako je za Hrvatsku pripremljeno ukupno 1800 paketa ili 36 tona hrane.

„Nakon Osijeka idemo u Vukovar s istom količinom paketa. Drago mi je da sam u Osijeku gdje su nas srdačno primili, inače TIKA ima 63 ureda širom svijeta pa i u Zagrebu, a djeluje kao institucija koja projektima pomaže u svim segmentima života”, rekla je Bulut.

Martina Hećimović, ravnateljica osječkog Crvenog križa rekla je kako će djelatnici i volonteri Crvenog križa u slijedeća dva tjedna na kućne adrese korisnika socijalnog programa dostaviti pakete.


Jasenka Crnković, Sedef Bulut, Martina Hećimović

Jasenka Crnković, Sedef Bulut, Martina Hećimović

Foto: Željko Kovačević / HRT

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.