Hrvatski radio

Radio Osijek

Time Out o ljepotama Osijeka: najljepša šetnica u Hrvatskoj

24.08.2018.

12:36

Autor: Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

fotografije Amoreta Bajto

Foto: - / -

Jedan od vodećih svjetskih časopisa za turizam, britanski Time Out, objavio je članak u kojem opisuje ljepotu i bogatstvo Osijeka te poziva turiste da posjete najveći grad istočne Hrvatske, ističući da uz Dravu, na čijoj je obali grad smješten, mogu prošetati najljepšom hrvatskom šetnicom.

U opširnom tekstu Time Out navodi 20 razloga za posjet Osijeku, od kupanja na Kopiki do uživanja u craft pivima u nekom od gradskih kafića. Osijek opisuje kao grad s puno zelenila i parkova, svjež i čist, idealan za vožnju biciklom. Uz poziv da turisti tijekom ljeta svakako posjete mjesnu Kopakabanu i zoološki vrt ili prošeću pješačkim mostom, ističu i šetnicu uz Dravu koju nazivaju najljepšom u Hrvatskoj, 

Osječki "Unikom" koji brine o popularnoj promenadi, pohvalu je prihvatio kao priznanje ali i kao obvezu, rekao je na današnjoj konferenciji za novinstvo direktor Unikoma Davor Vić te rekao da Unikom, osim za izgled, brine i za čistoću i održavanje promenade. Voditelj Radne jedinice "Zelenilo", Stjepan Gisler istaknuo je da je uređenje i ovoga ljeta prilagođeno aktualnim vremenskim prilikama ali da cvjetno i zeleno ruho šetnice uvijek ostaje reprezentativno,

Dodajmo da Time Out, mjesečno pročita 217 milijuna čitatelja na internetu, a tiskano je izdanje dostupno u 39 gradova – sada su saznali  da imamo prekrasnu konkatedralu, drevnu Tvrđu, jedinstven secesijski niz, kino Urania, katakombe i Bastion. Naglašavaju i dobar geografski položaj Osijeka, blizinu Mađarske, Srbije i Bosne te baranjske vinske ceste i noćni život.

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.