Hrvatski radio

Radio Osijek

Tisuće migranata i dalje prolaze kroz Hrvatsku

30.12.2015.

11:39

Autor: Radio Osijek/HINA

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Hrvatsku je ušlo novih 1037 migranta, a od početka migracijske krize 553 108 objavio je MUP, koji i dalje očekuje veliki broj izbjeglica .

U prihvatnom centru u Slavonskom Brodu u 9 sati bile su 23 osobe, navodi se u redovitom izvješću o dolasku migranata koje MUP objavljuje na svojoj internetskoj stranici. Tijekom utorka u Hrvatsku su ušla 4253 migranata. Nakon što su austrijske vlasti proteklih dana odbile dopustiti ulazak u zemlju više stotina migranata iz Slovenije, slovenske vlasti su u utorak objavile da s hrvatskim predstavnicima traže sastanak na kojemu će od Hrvatske zatražiti pooštreni postupak identifikacije migranata i izbjeglica. Ministrica vanjskih poslova u tehničkoj Vladi Vesna Pusić taj je zahtjev Slovenije komentirala u srijedu istaknuvši da Hrvatska ima najbolji nadzor i organizaciju u migrantskoj krizi od Turske do Njemačke te je pozvala Sloveniju da poboljša svoj pristup ukloni žicu na granici. Više od milijun izbjeglica i migranata stiglo je u Europu morem tijekom ove godine, objavio je u srijedu BBC pozivajući se na UNHCR. Od toga se više od 80 posto iskrcalo u Grčkoj. U pokušaju da prijeđu Sredozemlje ove je godine poginulo 3735 ljudi.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.