Hrvatski radio

Radio Osijek

Tjedan mobilnosti studenata na FERIT-u

17.10.2016.

13:38

Autor: Krunoslav Inhof

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Od danas do petka na osječkom Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija održava se "Tjedan mobilnosti studenata" u organizaciji udruge IAESTE .

Cilj ovoga edukacijsko-motivacijskog tjedna je što bolje informirati studente o mogućnostima mobilnosti i stručnoj praksi na inozemnim sveučilištima. Broj studenata koji želi na stručnu praksu sve je veći, a iskustva koja stječu tijekom boravka na inozemnim sveučilištima iznimno su vrijedna, ističu organizatori "Tjedna mobilnosti", članovi IAESTE Osijeka.

Glavni razlog organizacije Tjedna mobilnosti jest nedovoljna informiranost studenata o programima međunarodnih stručnih razmjena, a uzroci ovoga problema su nedostatak medijske eksponiranosti, nezainteresiranost studenata i institucija za programe međunarodne razmjene studenata te nedostatak financijskih sredstava za promociju istih.

Osim iskustava s prakse i predstavljanja studentskih udruga, studenti će moći poslušati i predavanja o motivaciji, proaktivnosti i važnosti obavljanja prakse u svrhu boljega pozicioniranja na tržištu rada i osobnoga razvoja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.