Hrvatski radio

Radio Osijek

"Tko ima Dunav, ne treba mu more"

21.07.2017.

15:41

Autor: Monika Kralj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ljeto na vukovarskoj adi, vožnja panoramskim brodom, obilazak grada i gradskih znamenitosti, Europska destinacija izvrsnosti, dolazak kruzera, ove godine njih gotov 190- dio je turističke ponude grada uz Dunav.

Turističku sliku Vukovara s Dunava možete vidjeti s Bajadere. Bajadera je solarni turistički panoramski brod koji povezuje Vukovar i Vučedol i koji vam omogućuje jedinstven pogled s rijeke na grad i njegove znamenitosti . Ideja je bračnog Zrinke i Zorana Šesto  koji su odlučili da će njihova agencija u potpunosti biti destinacijska, specijalizirana za Srijem, Slavoniju i Baranju. 

Jedno od mjesta koje treba posjetiti, a tako kaže Hrvatska turistička zajednica, jedna od najljepših hrvatskih plaža i to ona na maloj vukovarskoj adi. Uređenje toga prostora bila je ideja Športsko ribolovnog društva Dunav koje upravlja tim mjestom a na dan ga posjeti i do nekoliko tisuća ljudi. 

Destinacija Vukovar- Vučedol- Ilok nacionalni je pobjednik izbora EDEN- Europske destinacije izvrsnosti što je još jedan motiv turistima doći u grad koji će ove godine primiti gotovo 190 kruzera.  

Iz Vukovara vam donosimo jednu ljetnu tonsku razglednicu.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.