Hrvatski radio

Radio Osijek

Tomislav Karamarko u Tovarniku prozvao vladu za nepripremljenost

20.09.2015.

15:08

Autor: Radio Osijek / Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko ocijenio je u Tovarniku kako je Vlada iskazala potpunu nepripremljenost za migrante koji zadnjih dana u velikom broju ulaze u Hrvatsku te poručio kako je Vlada svojom politikom "otvorila granice Balkanu, a zatvorila granice Europskoj uniji'.

Također je kazao kako je u Tovarnik došao kao predsjednik najveće stranke i kao "čovjek koji će morati rješavati ove probleme za nekoliko mjeseci".
"Dao Bog da se ovo nije dogodilo. Mi ćemo tako i tako pobijediti i doći na vlast. Došao sam kao predsjednik najveće stranke koji će uskoro ovaj problem morati rješavati, kao čovjek koji ima i empatiju prema izbjeglicama i prema našim ljudima ovdje", rekao je Karamarko koji je istaknuo kako angažman vojske na hrvatskim granicama nije potreban ako migranti ulaze na kontroliran način.
"Ali, izbjeglice sada ulaze nekontrolirano i neregistrirano", ocijenio je.
Po njegovom mišljenju, problem je i što je izostao i dogovor sa susjedima. Hrvatska će prihvatiti zadane kvote za prihvat izbjeglica i tim ljudima pružiti sve što treba. Međutim, ova neorganiziranost za koju je odgovorna Vlada umanjuje i taj humanitarni standard, kiša pada, a još deseci tisuća ljudi spremaju se na put, rekao je Karamarko.
Karamarko se susreo i s članovima Županijskog stožera zaštite i spašavanja Vukovarsko-srijemske županije odavši priznanje lokalnim vlastima te zamijerivši državnim vlastima izostanak suradnje s vodstvom Vukovarsko-srijemske županije i općine Tovarnik.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.