Hrvatski radio

Radio Osijek

14:01 / 30.03.2021.

Autor: Radio Osijek

Tomislav Pinterić kandidat za župana iz redova HSS-a

foto:HRT Radio Osijek

foto:HRT Radio Osijek

Foto: - / -

Nastavlja se predstavljanje kandidata za svibanjske lokalne izbore. Tomislav Pinterić iz redova HSS-a danas je objavio kandidaturu za Osječko-baranjskog župana. Program je nazvao „Zelena županija”, a podršku mu je došao iskazati i predsjednik stranke Krešo Beljak.

Pinterić je rođen u Osijeku 1977. godine gdje je završio osnovnu i srednju školu, nakon čega diplomira na zagrebačkom Fakultetu elektrotehnike i računarstva. U politiku je ušao s 20-godišnjim iskustvom rada u privatnom sektoru.

-Želim ponuditi program pod nazivom „Zelena županija”, s temeljnim odrednicama u obrazovanju, kulturi te poljoprivredi i gospodarstvu kroz prizmu politika Europskog zelenog plana. Neke od tih politika su „Od polja do stola”, samodostatnost, samoodrživost i očuvanje bioraznolikosti, rekao je Pinterić na predstavljanju i poručio kako su svaki grad, svaka općina, odnosno svaki čovjek važni.

Podršku kandidatu za župana iskazao je i prvi čovjek stranke Krešo Beljak: - Drago mi je što smo u ovoj županiji pronašli snage i ambicije za predstavljanje svog kandidata. Čovjeka koji ne živi od politike,  predstavlja novu snagu HSS-a i za kojeg vjerujem da će ostvariti dobar rezultat i tako postaviti temelje za ono što je HSS-u najbitnije – samostalan izlazak na parlamentarne izbore, rekao je Beljak i naglasio kako će odluka o eventualnom kandidatu za gradonačelnika Osijeka iz redova Hrvatske seljačke stranke biti poznata uskoro.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.