Hrvatski radio

Radio Osijek

Tomislav Rob (ipak) ide po drugi gradonačelnički mandat

23.02.2021.

12:41

Autor: Tatjana Mautner

Foto: FB HDZ Beli Manastir

Foto: FB HDZ Beli Manastir

Foto: - / -

Iako je prije samo dva tjedna gotovo jednoglasnom odlukom Gradski odbor HDZ-a Beli Manastir za gradonačelničkog kandidata stranke izabrao Marijana Perana, aktualni gradonačelnik Tomislav Rob, nova je odluka od sinoć, ipak ide u utrku za drugi mandat.

"HDZ je na čelu s aktualnim gradonačelnikom Tomislavom Robom pokrenuo pozitivne promjene, koje ćemo u iduće četiri godine dodatno osnažiti. Siguran sam kako ćemo nakon 16. svibnja intenzivirati razvoj Belog Manastira i Baranje u suradnji sa županom Ivanom Anušićem i Vladom RH. HDZ će u Belom Manastiru i prigradskim naseljima, nastaviti razvojnu i sinergijsku politiku na dobrobit svih naših građana i u idućem mandatu", izjavio je Peran nakon nominacije, no sada je, kako se doznaje odustao od kandidature za gradonačelnika baranjskoga središta i to iz osobnih razloga.

Portal Index.hr uvjeren je da je takvom ishodu "kumovao njihov tekst o tome da je država Peranu na korištenje dala stan za mjesečnu najamninu od 106.27 kuna. "Nije greška, stotinu, ne tisuću kuna – iako kao direktor gradskog poduzeća Stanouprava ima plaću od 9200 kuna, a i vlasnik je privatne tvrtke Apex koja godinama ostvaruje dobit, ali i Porschea starog osam godina te ima pravo neprekidnog i neograničenog korištenja službenog Passata. Uz to, Peranu je na raspolaganju roditeljska kuća na kojoj mu je prijavljena tvrtka te kuća dugogodišnje nevjenčane partnerice", pisao je Index dodajući da je prije nego što je imenovan direktorom Stanouprave kao medicinski tehničar imao nekih deset godina radnog iskustva u osječkoj bolnici. Prije toga je portal objavio i Peranovu fotografiju s Facebooka na kojoj se hvali jurnjavom od 230 kilometara na sat po autuputu.
Peranovu izjavu Index.hr nema, ali su razgovarali s Tomislavom Robom koji drži da pisanja tog portala nemaju veze s razvojem događaja u belomanastirskom HDZ-u. "Peran je odstupio, a evo ja ću preuzeti ipak ovu utrku za mjesto gradonačelnika", izjavio je Rob. Na pitanje je li Gradski odbor samo četrnaest dana nakon što je s 23 glasa "za" i jednim suzdržanim odlučio da u utrku za prvog čovjeka Belog Manastira pošalje Marijana Perana, sada zaključio da je on, Rob, bolji kandidat aktualni je gradonačelnik je odgovorio. "Dosta smo razgovora obavili, evo, u zadnjih nekakvih desetak dana, razmišljali smo o tome kako razmišlja javnost u gradu Belom Manastiru i mislim da je to jedan konstruktivan i dobar zaključak."
Međutim, valja istaknuti da je Rob u međuvremenu dao ostavku na mjesto predsjednika Gradske organizacije HDZ-a Beli Manastir, za kojeg je izabran u studenom prošle godine. "Smatrao sam kako sam, ispunjavanjem svih predizbornih obećanja, ispunio i stranačka očekivanja te na taj način zaslužio potporu za ulazak u natjecanje za drugi mandat. Unatoč tome, GO HDZ-a odlučio da kandidat za gradonačelnika Belog Manastira sa 23 glasa za i 1 suzdržanim bude Marijan Peran.
Uvijek sam vrlo otvoreno govorio kako želim nastaviti voditi grad i kao prvi među jednakima, nastaviti s njegovim osnaživanjem i gospodarskim razvojem. Rezultati moga rada su vidljivi, a Beli Manastir je postao pravo administrativno, obrazovno, kulturno i gospodarsko središte Baranje. Na moje veliko iznenađenje, potporu gradskog odbora HDZ-a nisam dobio", napisao je među ostalim u priopćenju u kojem je obrazložio svoju ostavku.
U belomanastirskom HDZ-u očito se mnogi sada posipaju pepelom.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.