Hrvatski radio

Radio Osijek

Topli radijatori do kraja tjedna

26.09.2018.

10:26

Autor: Radio Osijek/SK/AB

fotografije Amoreta Bajto HRT Radio Osijek

fotografije Amoreta Bajto HRT Radio Osijek

Foto: - / -

"Do kraja tjedna radijatori u stambenim i poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama grijanja i koje su spremn e za prihvat toplinske energije, bit će topli", najavio je u programu Radio Osijeka Idirektor HEP-Toplinarstva - Pogona Osijek Ivica Mihaljević.

"HEP-TOPLINARSTVO počinje s uključivanjem grijanja za približno 126.000 krajnjih kupaca u gradovima Zagrebu, Osijeku, Sisku, Velikoj Gorici, Samoboru i Zaprešiću. Isporuka toplinske energije za grijanje do kraja ovog tjedna će se uspostaviti prioritetnim krajnjim kupcima - dječjim vrtićima, školama, domovima zdravlja te domovima za starije i nemoćne osobe, te  u stambenim i poslovnim zgradama u kojima su završeni svi radovi na unutarnjim instalacijama grijanja i koje su spremn e za prihvat toplinske energije", kaže se u priopćenju koje smo primili iz HEP-a.

Tim smo povodom razgovarali s Ivicom Mihaljevićem, direktorom HEP-Toplinarstva - Pogona Osijek joji je pojasnio da u HEP-u prate vanjske temperature i vremensku prognozu i, obzirom na niže jutarnje temperature tijekom proteklih nekoliko dana i na najave prognostičara, ovogodišnja sezona grijanja započinje do kraja ovoga tjedna.

Grijanje će prvo stići u  prioritetne skupine korisnika poput škola, vrtića, domova zdravlja i studentskih domova kojima će se grijanje najprije uključiti. Ostale skupine, uključujući kućanstva i institucije, doći će na red dan-dva kasnije.

Inače, u razdoblju izvan sezone grijanja, tijekom ljeta, HEP Toplinarstvo je obavilo obnovu dijelova vrelovodne, toplovodne i parovodne trase, pri čemu su prioritet imali najstariji i najugroženiji dijelovi grada. Na zamjeni vrelovodne mreže radilo se na nekoliko lokacija - na Drvljaniku, Vijencu Sutjeske, Vijencu A. Cesarca, u Radićevoj ulici i na desnoj strani Strossmayerove ulice gdje je ljetos postavljen novi nogostup.

Radovi na zamjeni vrelovodnih cijevi na Sjenjaku i Vijencu Murse, koji su započeli prošle godine, nastavljeni su i tijekom ovog ljeta, a Mihaljević je rekao i kako će se dio radova na kraćim trasama obaviti i tijekom listopada, no riječ je o manjim radovima koji neće dovesti u pitanje redovitu opskrbu građana grijanjem.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.