Hrvatski radio

Radio Osijek

Tradicija nastavljena i u 2021.

01.01.2021.

14:23

Autor: Radio Osijek

foto: HRT

foto: HRT

Foto: - / -

Nekoliko desetaka trkača uz dravsku Promenadu, krugom oko mostova, unatoč pandemiji i posebnim okolnostima na tradicionalan su način - Novogodišnjom utrkom otvorili sportsku 2021 .

Iako se umjesto dosadašnjeg u podne, ovogodišnji start održavao u tri navrata, od 11 do 13 sati, Osječani su ponovno pokazali spremnost za "akciju" i na prvom sportskom događaju u godini: - Odlučili smo se ustati ranije i s najboljim željama, sportski otvoriti godinu. Nema razloga da ne vjerujemo da će biti bolja, pogotovo kada ju otvaramo na ovaj način, naglasili su neki od sudionika. Među njima u pripremama za svoju, ni manje ni više nego 38. utrku, zatekli smo Slavka Varvodića, legendarnog „Žuću”: Volja i zdravlje ipak su presudili činjenici da se na ovom mjestu nalazim već 38. godina. Još od prvih snježnih izdanja sam ispred „Iktusa”, bez iznimke, rekao je Varvodić i poželio puno zdravlja svim sugrađanima.

Utrka je i ove godine održana u organizaciji Gradskog saveza za sportsku rekreaciju „Sport za sve” uz pokroviteljstvo Grada: Stvarno nam je prvotna želja bila unatoč svim okolnostima održati tradiciju i drago nam je da smo uspjeli. Pozvali smo sve bez obzira na fizičku spremu da upravo ovako, sportom i rekreacijom, pruže podršku u borbi protiv pandemije, ali i izraze solidarnost prema stradalima u potresa, zaključila je u ime organizatora Gordana Veselić.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.