Hrvatski radio

Radio Osijek

13:56 / 24.12.2018.

Autor: Mirta Milas

Tradicionalni fiš u Tvrđi za Osječane

Foto:HRT/Mirta Milas

Foto:HRT/Mirta Milas

Foto: - / -

Riblji paprikaš na Badnjak tradicionalan je dar Grada Osijeka sugrađanima. U 13 kotlića kuhalo se 500 kilograma ribe, a unatoč lošijem vremenu u kratkom je roku podijeljeno 3000 porcija .

Odličan su fiš tradicionalno pripremili članovi Udruge majstora kotlića Slavonije i Baranje. Tajna pripremanja dobrog fiša krije se u dobroj ribi, dobroj paprici i dobroj vatri, istaknuo je predsjednik Davor Tomić kojemu je najveće zadovoljstvo kad pogodi ukus onih za koje kuha: "Bude trenutaka kad sam opterećen, no kad u u fišu svi uživaju i ja budem zadovoljan". Što su građani i učinili:" Dolazim godinama na fiš. Zašto da ga kuham sam kod kuće kad se ovdje mogu družiti i pojesti dobar fiš. Fiš je dobar i ukusan. Odgovaraju mi druženje i atmosfera. Prvi put sam ovdje. Sviđa mi se, fiš je dobar. Volim i druženje, a sama sam inače kod kuće pa mi je ugodnije ovdje. Fiš je odličan. Uvijek dolazim na fiš ovdje. Supruga ga baš ne voli, iako je odavde rodom pa mi je ovo super prilika. Fiš je predivan", rekli su neki od građana. Uz dobro jelo i društvo, idu i dobre želje. Zamjenica gradonačelnika Žana Gamoš: "Sretan Badnjak te sretan i blagoslovljen Božić! Puno ljubavi i zdravlja svima sa željom da ove blagdane provedete sa svojim najmilijima." Čemu su se i pridužili i svi okupljeni, uz poruku kako bi bilo lijepo da nam na vrata dogodine pokuca i lakoća postojanja: " Puno zdravlja, sreće i neka nam bude malo ljepše, da mirovine i plaće budu bolje, da malo živnemo", poručio je jedan od kuhara Boris Bukovac.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.