Hrvatski radio

Radio Osijek

Tradicionalno obilježavanje Dana policije

28.09.2016.

12:29

Autor: Stjepan Filipović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća ispred sjedišta Policijske uprave Osječko-baranjske u znak sjećanja na 60 poginulih policajaca počelo je obilježavanje Dana policije i Dan Svetoga Mihovila u Osijeku.

"Zadovoljstvo je ovom prigodom pozvati građane da nas posjete i vide kako radimo", kaže načelnik Osječko - baranjske Policijske uprave, Milan Baričević. "Policijska smo uprava koja je, od početka godine do Dana policije, imala evidentirana 4222 kaznena djela od kojih je 87 posto razriješeno i stanje sigurnosti na području Osječko - baranjske županije i Policijske uprave iznimno je dobro", ističe Baričević. Bilježi se smanjenje broja kaznenih djela, prekršaja protiv javnog reda i mira što su pokazatelji dobrog stanja sigurnosti. U kapelici Policijske uprave održana je misa za poginule pripadnike policije, te održan prigodni program. Obilježavanje se nastavlja sutra  predstavljanjem policijske opreme i tehnike.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.