Hrvatski radio

Radio Osijek

Tragedija u Bijelom Brdu

21.02.2015.

16:17

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Majka (36) i sedmogodišnji sin u Bijelom Brdu u obiteljskoj kući poginuli u eksploziji ručne bombe. Glasnogovornik PU osječko-baranjske Darijo Premec potvrdio kako je u nesreći ozlijeđeno još troje djece - dva dječaka i jedna djevojčica. Najstarije dijete iz velike obitelji, 12-ogodišnji dječak u trenutku nesreće bio je kod susjeda.

 
Glasnogovornik Policijske uprave osječko baranjske Darijo Premec kazao je kako će se nastavkom očevida utvrditi kako je bomba unesena u obiteljsku kuću i okolnosti u kojima je oko 11,30 sati došlo do eksplozije.
Dodao je kako je u eksploziji u obiteljskoj kući, u Ulici Kralja Zvonimira u Bijelom Brdu, ozlijeđeno još troje djece, dva dječaka i jedna djevojčica, koji su prevezeni u osječki Klinički bolnički centar (KBC).

Premec pritom nije izravno potvrdio navode susjeda stradale obitelji po kojima su djeca bombu navodno pronašla na obližnjem nogometnom igralištu i donijela ju u kuću, ponovivši da će se okolnosti događaja i porijeklo ubojite naprave utvrditi očevidom.

"Vidimo opasnosti koje vrebaju od držanja oružja i eksplozivnih sredstava u kući, stoga još jednom podsjećam da građani bez straha od prekršajne ili kaznene odgovornosti pozivom na broj 192 mogu obavijestiti policiju o ubojitim sredstvima zaostalim u kućama", istaknuo je Premec na mjestu tragedije.

Stanovnici Bijelog Brda ističu kako je otac stradale obitelji tijekom jučerašnjeg dana na spomenutoj livadi s djecom čuvao ovce, a u trenutku eksplozije nalazio se izvan obiteljske kuće.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.