Hrvatski radio

Radio Osijek

Treba otvoreno razgovarati o negativnoj percepciji hrvatskih branitelja u javnosti

27.05.2022.

16:47

Autor: Marija Vukasović Petrinović

Memorijalni centar Domovinskog rata

Memorijalni centar Domovinskog rata

Foto: Marija Vukasović Petrinović / Radio Osijek

"Utjecaj i posljedice negativne percepcije društvenih skupina prema hrvatskim braniteljima"  tema je skupa održanog u  Memorijalnom centru Domovinskog rata, Vukovaru pod pokroviteljstvom Ministarstva hrvatskih branitelja i u organizaciji Udruge stopostotnih hrvatskih ratnih vojnih invalida prve skupine.

Do sada je održano nekoliko okruglih stolova, a zaključci skupova o negativnoj percepciji prema hrvatskim braniteljima bit će objedinjeni i predstavljeni Ministarstvu branitelja 

Cilj  je otvoreno razgovarati o ovoj temi, čuti mišljenje predstavnika različitih društvenih skupina, donijeti odgovarajuće zaključke sa sudionicima okrugloga stola i sa zaključcima upoznati predstavnike nadležnih institucija.

Predsjednik Udruge 100%-tnih HRVI 1. skupine Đuro Glogoški istaknuo je kako su na okrugli stol pozvali sve društvene skupine od studenata, umirovljenika, civilnih osoba s invaliditetom, Crkve i političara.

„Cilj jedini i onaj najvažniji je da se provede rasprava na navedenu temu jer ona postoji u javnosti, da vidimo koji su uzroci i posljedice negativne percepcije. Na do sada održanim okruglim stolovima, zaključeno je da svaka društvena skupina ima svoje obrazloženje zašto dolazi do negativne percepcije”, rekao je Glogoški, istaknuvši kako se u hrvatskoj javnosti braniteljima radije pripisuje negativan utjecaj nego pozitivan.

"Ako imate negativnu stvar i pet različitih osoba, posebno će se naglasiti osoba koja je hrvatski branitelj," zaključuje Glogoški.

Okrugli stol u Vukovaru

Okrugli stol u Vukovaru

Foto: Hrvatski radio Vukovar / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.