Hrvatski radio

Radio Osijek

Treća sreća- Kapraljević ili Ivanović?

15.07.2013.

09:30

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Ili izbor predsjednika Skupštine ili novi izbori za Osječko-baranjsku skupštinu- odluka je na vijećnicima.

Budući da na konstituirajućoj sjednici Županijske skupštine Osječko-baranjske županije sazvanoj za 21. lipnja 2013. godine, pa ni na nastavku 2. srpnja nije izabran predsjednik Skupštine, čime bi se, prema odredbama Zakona, skupština konstituirala, predstojnica Ureda državne uprave u Osječko-baranjskoj županiji Andrijana Ćelap ponovo je sazvala Konstituirajuću sjednicu (nastavak). Za sjednicu je utvrđen dnevni red koji sadržava preostalu točku: Izbor predsjednika i potpredsjednika Županijske skupštine.

Klub vijećnika Hrvatskih laburista- stranke rada predložio je Antuna Kapraljevića za predsjednika skupštine, a kandidaturu je poduprlo 39 vijećnika. HDZ je predložio svog kandidata Gorana Ivanovića Laca čiju je kandidaturu poduprlo 30 vijećnika. Oba su se kandidata kratko predstavila, a Kapraljeviću su potporu istaknuli vijećnici HDSSB-a i HSP dr. Ante Starčevića. Kako su predložena dva kandidata slijedi tajno glasovanje. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.