Hrvatski radio

Radio Osijek

Treći Međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku

07.12.2021.

01:43

Autor: Radio Osijek

Treći Međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku

Treći Međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku

Foto: - / -

U Osijeku je u ponedjeljak započeo trodnevni Međunarodni festival komorne glazbe Akademije za umjetnost i kulturu u Osijeku .

3. Međunarodni festival komorne glazbe je glazbena manifestacija koja se ove godine održava od 6. do 8. prosinca i sastoji se od triju večeri na kojima nastupaju studentski ansambli Akademije s kapitalanim djelima komorne glazbe. 

Galerija
Treći Međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku, Foto: -/-
Treći Međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku, Foto: -/-Treći Međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku, Foto: -/-Treći Međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku, Foto: -/-Treći Međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku, Foto: -/-Treći Međunarodni festival komorne glazbe u Osijeku, Foto: -/-

Ponedjeljak i srijedu svojim nastupima obogaćuju studenti s osječke Akademije, dok je utorak spreman za duo iz Italije- Jacopo Taddei, saksofon i Luca-Ciammarughi, klavir.


Komorni ansambli sastoje se iz različitih kombinacija instrumenata poput gitarističkog kvarteta; klavira i tambure, saksofona i klavira i slično.


Prve dvije večeri održavaju se u Kulturnom centru Osijek, a treća večer (u srijedu) će se održati na Akademiji za umjetnost i kulturu.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.