Hrvatski radio

Radio Osijek

Treći WeinOs održat će se 9. i 10. prosinca 2016.

10.11.2016.

14:25

Autor: Ksenija Zelenić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Jedna od manifestacija kojom će se obilježiti Dan grada Osijeka je i WeinOs 2016. koja će se održati 9.i 10 prosinca. Riječ je o međunarodnom festivalu vina i delicija .

Ovogodišnja vinska manifestacija okupit će više od 60 vinara, a posjetitelji u Esseker centru će uz kušanje vina putem različitih radionica naučiti više i o sljubljivanju vina i hrane. Ovogodišnji WeinOs međunarodnog je karaktera i privukao je vinare iz Mađarske, Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske. Zanimljivost je i ovogodišnjeg festivala vina niz različitih radionica i okruglih stolova na kojima će se  izmjeniti iskustva proizvođača vina ali i ukazati na potrebe daljnjeg brendiranja pojedinih uspješnica. Na žalost, ova godina imat će za posljedicu nešto manje količine vina, poglavito na područjima koja su bila zahvaćena tučom i ledom. Među njima je Kutjevo. Posjetitelji će uz kupljenu čašu moći uživati u različitim vinima i razmjeniti mišljenja s brojnim vinarima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.