Hrvatski radio

Radio Osijek

Treću adventsku svijeću upalili američki blogeri

11.12.2016.

20:32

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Sarah i Kris Moran, iznimno popularni američki blogeri, autori poznatog travel bloga JetSetting Fools, upalili su večeras u Osijeku treću adventsku svijeću na Trgu Svetog Trojstva u Tvrđi u sklopu manifestacije Advent u Tvrđi.

Sarah i Kris nekoliko dana borave u Osijeku i Baranji u organizaciji Hrvatske turističke zajednice, a nakon što je upalio svijeću Kris je kratko pozdravio brojne okupljene Osječane te im poželio puno ljubavi i sreće. Kris i Sarah već dvije godine nisu bili u Americi, u studenome su posjetili Plitvička jezera, a potom niz destinacija u Sloveniji, Srbiji i na Kosovu (posljednji blog za svjetske putnike objavljen je prije nekoliko dana iz kosovskoga Prizrena). 

Središte Tvrđe danas je bilo prepuno već na otvorenju Adventa, a do 19 sati posjetitelji su uživali u duhovnoj glazbi koju je izvodio poznati vokalno-instrumentalni sastav DuhOS. Vrhunac večeri bio je koncert zbora Brevis pod vodstvom Antoanete Radočaj Jerković i uz pranju Davora Dedića na klavijaturama. Vrhunski osječki zbor predstavio se različitim pjesmama, a dominirale su, dakako, božićne pjesme. 

Središnji događaj na Adventu u Tvrđi sljedećeg će tjedna biti u utorak, 13. prosinca, kada će za blagdan Svete Lucije biti posijana božićna pšenica, najavio je voditelj komunikacijskog tima Tomislav Levak. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.