Hrvatski radio

Radio Osijek

Treću svijeću na adventskom vijencu upalio je župan Anušić

11.12.2022.

20:31

Autor: Radio Osijek / Krunoslav Inhof

Upaljena treća svijeća na adventskom vijencu u Osijeku

Upaljena treća svijeća na adventskom vijencu u Osijeku

Foto: Krunoslav Inhof / HRT Radio Osijek

 Treću adventsku svijeću, svijeću pastira i radosti, večeras je na adventskom vijencu ispred osječke konkatedrale upalio župan osječko-baranjski Ivan Anušić.

"U starom kršćanstvu je ova nedjelja bila nedjelja radosti pa zašto ne bi bila i danas u modernom kršćanstvu. Svakako ću iskoristiti prigodu i čestitati svima onima koji slave Božić i koji će 25. završiti ovo adventsko vrijeme", rekao je Anušić i podsjetio kako je ostalo još 13 dana do Božića. Budući da je ovo nedjelja radosti osvrnuo se i na veselje koje nam donose uspjesi nogometne reprezentacije Hrvatske na Svjetskom prvenstvu u Kataru: "Ne mogu ne spomenuti našu nogometnu reprezentaciju koja nam je donijela radost. Nadam se da će nam u svjetlu ove nedjelje i protiv Argentine ona biti radosna."


Osječko-baranjski župan Ivan Anušić prokomentirao je i ovogodišnji Osječki advent koji brani prošlogodišnju titulu najljepšega u Hrvatskoj: "Iznimno sam zadovoljan Adventom jer je prelijep. Poseban je i zato što se vratio u Tvrđu jer Tvrđa je nešto najvrjednije u arhitekturi što Osijek ima. Time je i svako događanje u Tvrđi odmah za stupanj ljepše nego da je negdje drugdje", rekao je Anušić.


I ove nedjelje paljenju svijeće pridružili su se gradonačelnik Ivan Radić, te građanke i građani Osijeka, a svečanost je pjesmom uveličala osječka klapa Sveti Ilija.

Ivan Anušioć upalio 3. adventsku svijeću

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.