Hrvatski radio

Radio Osijek

Tri godine rada za dobrobit Hrvata u BiH

12.12.2022.

14:52

Autor: Željka Bačić

Obilježena trogodišnjica Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

Obilježena trogodišnjica Zaklade Vrhbosanske nadbiskupije

Foto: Željka Bačić / Radio Osijek

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije djeluje već tri godine pomažući Hrvatima u Bosni i Hercegovini humanitarno, ali i političkom potporom- čulo se na današnjem prijemu, koji je župan osječko-baranjski Ivan Anušić organizirao za nadbiskupa Vrhbosanske nadbiskupije monsinjora Tomu Vukšića.

Zaklada Vrhbosanske nadbiskupije usmjerila je svoje djelovanje na dobrobit svih članova društva, posebice ranjivih skupina te na promicanje kršćanskih vrijednosti. Osječko- baranjska županija aktivno pomaže jer je biti povezan i biti u suradnji s Hrvatima u BiH i raditi na svemu što je potrebno za opstanak Hrvata u toj zemlji. Suradnja je naša zakonska obveza, kaže župan, no, to je jedno, a naša moralna obveza drugo, važna je i politička potpora, jer Hrvati moraju znati da smo uz njih.

Nadbiskup đakovačko osječko monsinjor Đuro Hranić posebno je naglasio povijesnu povezanost dviju nadbiskupija, a važna je i svijest da tako pomažemo i opstanku katoličke crkve, a pomoć je to i Hrvatskoj u nastojanjima da se zadrži što veći broj Hrvata u BiH.

Vrhbosanski nadbiskup Tomo Vukšić zahvalio je na učinjenom, jer Zaklada ne bi mogla funkcionirati bez dobrote na sjevernoj strani Save. Trenutačno se završava gradnja Centra za starije osobe, u projektu je obnova zgrade Bogoslovije i Teološkog fakulteta u Sarajevu, a jutros je donesena i odluka o izgradnji 2 dječja vrtića, klasični i za hendikepirani djecu.

Svečano obilježavanje Dana Zaklade i treće obljetnice djelovanja održano je u Hotelu Osijek uz brojne goste i želju za pomoć i suradnju kakva je bila dosad.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.