Hrvatski radio

Radio Osijek

Tri Iktusova veslača na Svjetskom prvenstvu u Račicama

20.06.2021.

09:36

Autor: Radio Osijek

Ivan-Ante Grgić i Patrik Papac

Ivan-Ante Grgić i Patrik Papac

Foto: - / -

Nakon međunarodne regate na Bledu i sastavljanja potencijalnih mlađeseniorskih posada za međunarodna natjecanja, u Zagrebu je jučer održano testiranje mlađih seniorki i seniora koji su nastojali ostvariti normu za nastup na predstojećem Svjetskom prvenstvu U23 u Račicama.

Stigla je i odlična vijest s Jaruna- osječki veslač Ivan-Ante Grgić u dvojcu na pariće s Patrikom Papcem iz zagrebačke Trešnjevke izveslao je vrijeme 6:24 te tako zasluženo ušao u reprezentaciju i predstavljat će Hrvatsku na SP seniora do 23 godine. Grgić je još ove godine u skupini veslača do 23 godine, a dvojac s Papcem ima vremena do 7. srpnja pripremiti se za što bolji nastup u Češkoj. Hrvatski dvojac na pariće pripremat će trener Krešimir Petrović iz Trešnjevke.

Podsjećamo kako su Grgić i Papac nedavno na Bledu osvojili srebro u seniorskom dublu na velikoj međunarodnoj regati. Kako nam je rekao Ivan-Ante, pripreme će biti odrađene na Jarunu zbog njegovih i Patrikovih obveza na fakultetu.

Normu za nastup na SP U23 ostvarili su i Bruna Milinović (VK Trešnjevka, Zagreb) i Goran Mahmutović (VK Mornar iz Splita) u skifovima, a za ostale posade čeka se mišljenje izbornika i još jedna prilika za predstavljanje i ulazak u reprezentaciju.

Nastup na Svjetskom prvenstvu seniora do 23 godine u Račicama od 7. do 11. srpnja ove godine već su osigurali Iktusovi Patrik i Anton Lončarić u dvojcu bez kormilara na temelju odličnih rezultata koje su ostvarili na ovogodišnjim testiranjima na ergometrima te dviju brončanih medalja na regatama Svjetskog kupa za seniore u Zagrebu i Sabaudiji. S trenericom Jasminkom Kraljević-Čolić otputovali su 10. lipnja na jezero Peruću gdje će biti do kraja mjeseca na intenzivnim pripremama uz Damira Martina, braću Sinković, sestre Jurković i druge hrvatske reprezentativce.


Na slikama- treneri Nikola Bralić (braća Sinković) i Jasminka Kraljević-Čolić (braća Lončarić) i veslači na Perući

Izvor: www.iktus.hr

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.