Hrvatski radio

Radio Osijek

Tri medalje za AK "Slavonija-Žito" na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske

06.03.2023.

11:48

Autor: Krunoslav Inhof / AK Slavonija Žito

Bacačko PH

Bacačko PH

Foto: Atletski klub / Slavonija Žito

Kada natjecatelji Atletskog kluba Slavonija-Žito Osijek odlaze na natjecanja, u grad na Dravi ne vraćaju se bez medalja. Tako je bilo i nakon bacačkog Prvenstva Hrvatske, a nove državne medalje osvojili su Andrea Doria Terzić (kladivo), Benjamin Lovrić (kladivo) i Iva Perić (disk).

Prvoga vikenda u ožujku bacači Atletskog kluba "Slavonija-Žito" sudjelovali su na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske kojega je organizirao zagrebački Agram. Bilo je to natjecanje u juniorskoj i seniorskoj starosnoj kategoriji. Prvoga dana natjecanja za titulu viceprvakinje države pobrinula se seniorka Andrea Doria Terzić, a srebrnu medalju zaslužila je kladivom prebačenim 43,07 m. U istoj je kategoriji i disciplini srebro osvojio i Benjamin Lovrić, a titula doprvaka pripala mu je izbačajem kladiva čak 50,02 m.

Juniorska predstavnica Iva Perić je u disciplini bacanje diska svoj nastup okončala brončanom medaljom i novim osobnim rekordom koji sada iznosi 34,76 m. Dodajmo kako su svi osječki bacači pod trenerskom palicom Benjamina Lovrića koji vodi natjecateljsku sekciju bacača u AK Slavonija-Žito" koji se i sam natjecao i došao do odličja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.