Hrvatski radio

Radio Osijek

Tri novozaražene osobe u Osječko-baranjskoj županiji

22.06.2020.

11:40

Autor: Radio Osijek

Tri novozaražene osobe u Osječko-baranjskoj županiji

Tri novozaražene osobe u Osječko-baranjskoj županiji

Foto: - / -

U posljednja 24 sata na području Osječko-baranjske županije potvrđena su tri nova slučaja zaraze koronavirusom, a u izolaciju se stavljeno dodatnih 48 osoba pa ih je sada u samoizolaciji 88, priopćio je županijski Stožer civilne zaštite koji je i danas zasjedao.

U KBC Osijek testiran je 51 uzorak od kojih su tri pozitivna na koronavirus. Sve tri osobe kontakti su ranije oboljelih. Trenutačno je aktivno oboljelih na području županije 11 osoba, a od početka pandemije do danas ukupan broj oboljelih u Osječko-baranjskoj županiji iznosi 144. Oboljele osobe imaju blage simptome bolesti te se nalaze na kućnom liječenju. Epidemiolozi i dalje prikupljaju podatke o kontaktima novooboljelih.

Stožer civilne zaštite Osječko-baranjske županije danas je izdao preporuku pružateljima socijalnih usluga što se odnosi na privatne domove za stare da i oni zabrane posjete te izlaske kako štićenika tako i ostalih osoba koje dolaze u dom”, rekao je načelnik Stožera Civilne zaštite OBŽ Goran Ivanović.

Posjeti u KBC-u Osijek, Općoj županijskoj bolnici Našice te županijskim domovima za stare i nemoćne zabranjeni su od pojave novooboljelih na našem području.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.