Hrvatski radio

Radio Osijek

Tri "Suncokreta" i ove godine u Vukovarsko-srijemsku županiju

12.02.2020.

12:36

Autor: Radio Osijek/ MP

fotografije: HRT/mp

fotografije: HRT/mp

Foto: - / -

U Palači Srijem u Vukovaru župan Božo Galić primio je dobitnike „Suncokreta ruralnog turizma“ za 2019. godinu, a čestitala im je pročelnica županijskog Odjela za kontinentalni turizam Marija Budimir. U Vukovarsko-srijemsku županiju stigle su tri nagrade, kao i godinu ranije.

Zlatnu povelju u kategoriji „Tradicijska ruralna gastronomija“ osvojio je „Bistro pizzeria prenoćište Aquarius“ obitelji Franjić iz Bošnjaka, srebrnom poveljom u kategoriji „Nositelji zaštićenih i marketinških oznaka: “Zaštićena oznaka zemljopisnog podrijetla“, „Zaštićena oznaka izvornosti“, „Zajamčeno tradicionalni specijalitet“, „Eko proizvod“, „Hrvatski otočni proizvod“ i druge marketinške oznake“ okitilo se OPG Vlade Ferbežara iz Otoka, brončanu povelju u kategoriji „Ruralno turističke manifestacije“ dobila je manifestacija „Dunav svome gradu – susret folklornih društava“ u Vukovaru, a posebno priznanje za funkcionalnu prenamjenu u ruralnom turizmu u kategoriji „Poduzetnici u ruralnom turizmu“ pripalo „Horse box j.d.o.o.“ iz Vinkovaca, vlasnice Marijane Ač Rapčan.

Na natječaj za dodjelu nagrade „Suncokret ruralnog turizma“ koji objavljuje Hrvatska udruga za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo" prošlog ljeta je pristiglo 150 prijava iz gotovo svih dijelova Hrvatske. Dodijeljeno je ukupno 45 nagrada kroz zlatne, srebrne i brončane povelje te posebna priznanja u sedam kategorija (turistička seljačka gospodarstva, poduzetnici u ruralnom turizmu, ruralno-turistički projekti, ruralno-turističke manifestacije, tradicijska ruralna gastronomija, vinski turizam te zaštićene i marketinške oznake).

 

-

-

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.