Hrvatski radio

Radio Osijek

Tribina o poduzetničkim potencijalima Slavonije i Baranje

30.09.2020.

15:02

Autor: Ksenija Zelenić

Foto- Rado Osijek HRT

Foto- Rado Osijek HRT

Foto: - / -

Potencijali istočne Hravtske : razvoj poduzetništva, rast zaposlenosti i smanjenje iseljavanja - tema je tribine koju je u Osijeku organizirao regionalni ured Udruge Glas Poduzetnika .

Slika koja odlazi iz istočne Hrvatske nije dobra, veliki broj ljudi se iseljava, ali to nije slučaj samo za Županiju Osječko-baranjsku, koja je na 11-tom mjestu prema broju iseljenih mahom mladih ljudi. Postoje potencijali za razvoj poduzetništva koje podupiru i Županija i Grad Osijek, čulo se na tribini u Kinu Uranija u Osijeku.

Poduzetnici ukazuju na osnovne probleme pravosuđe, korupcije, poreza, ali i nepovjerenja u poduzetništvo. Spominju se i mediji koji su stvorili sliku odlazaka iz Slavonije i Baranje.

Među osnovnim potencijalima je proizvodnja hrane i IT sektor koji je u posljednjih nekoliko godina u znatnom porastu. Na sreću, u posljednjih nekoliko godina registrirane su mnoge IT tvrtke koje svoje proizvode uspješno plasiraju izvan Hravtske.

Osječko-branajska županija ulaže mnogo sredstava kako bi pomogla malim,srednjim i većim poduzetnicima, od  poslovnih subvencioniranih kredita do povoljnog rješavanja stambenog pitanja.

 

 

 

 

 

 

potencijali poduzetništva

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.