Hrvatski radio

Radio Osijek

Tribina o zaštiti i revitalizaciji zelenih površina u Osijeku

30.04.2021.

11:06

Autor: Radio Osijek

Tribina o zaštiti i revitalizaciji zelenih površina u Osijeku

Tribina o zaštiti i revitalizaciji zelenih površina u Osijeku

Foto: - / -

„Revitalizacija zelenih površina – naši parkovi, naša odgovornost” bila je tema tribine koju je Udruga PLANTaža organizirala u Staroj pekari u povodu Dana planeta Zemlje .

O primjerima dobre prakse i zaštite zelenih površina te mogućnostima revitalizacije osječkih parkova govorili su stručna suradnica u Uredu gradonačelnika Osijeka Sonja Kovač, jedan od predstavnika Građanske inicijative „Bijela lađa” Davor Petrović i predsjednica PLANTaže Darija Walter, a tribinu je moderirala Edita Kalajdžić.

„Razgovaramo o tome kako možemo sudjelovati u kreiranju novih oblika parkova u Osijeku. Ovo je tek početak niza aktivnosti. Želimo čuti promišljanja o tome kako zajedno možemo djelovati kako bi grad Osijek dobio, primjerice, tematske vrtove – vizualni, terapijski, cvjetni, livadni koji se neće često kositi, sadržavat će dosta livadnog cvijeća i tako potaknuti veću bioraznolikost u našim parkovima i perivojima. Suradnjom građana, jedinica lokalne samouprave, Unikoma i organizacija civilnog društva moguće je ostvariti da u Osijeku nikne jedan park, čime bismo slijedili svjetske metropole koje volimo isticati kao primjere dobre prakse. Ne treba pretjerano komplicirati, dovoljno je malo suradnje, vremena i zdravog dijaloga kako bi se nešto učinilo”, istaknula je Walter.

Zahvaljujući na ustupljenim prostorima Stare pekare, izrazila je nadu da će udruga u skoro vrijeme u njih i stalno ući kako bi bili što vidljiviji i aktivniji. Na tome što su likovnim radovima uljepšali prostore u kojima je održana tribina zahvalila je učenicima i učiteljicama osnovnih škola Svete Ane i Retfala.

 

 

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.

prije

19 h

FEBIRE

FEBIRE