Hrvatski radio

Radio Osijek

Tridesetogodišnjak na maloljetnika u Vukovaru nasrnuo iz mržnje

03.06.2021.

23:33

Autor: HINA/Marija Vukasović Petrinović

Tridesetogodišnjak na maloljetnika u Vukovaru nasrnuo iz mržnje

Tridesetogodišnjak na maloljetnika u Vukovaru nasrnuo iz mržnje

Foto: - / -

Tridesetogodišnjak koji je u utorak u vukovarskoj pekarnici zbog maske s hrvatskim nacionalnim obilježjima fizički napao maloljetnika i lakše ga ozlijedio, učinio je to iz mržnje te mu je određen jednomjesečni istražni zatvor, izvijestila je vukovarsko-srijemska policija.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je 30-godišnjak 1. lipnja oko 7,30 sati u pekarnici u ulici Vijenac kneza Branimira u Vukovaru, izazvan obilježjem na zaštitnoj maski koju je nosio na licu, fizički napao maloljetnika uslijed čega je lakše ozlijeđen, navode iz policije.
Osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave vukovarsko-srijemske, a rješenjem suda određen mu je istražni zatvor u trajanju od mjesec dana.
Kako navode pojedini hrvatski mediji, 30-godišnji muškarac navodno je pripadnik "Grobara", navijačke skupine beogradskog Partizana, a na nasilnu reakciju potaknula ga je zaštitna maska s hrvatskim nacionalnim obilježjima koju je na licu nosio maloljetnik.

Komentar o događaju za Hrvatski radio Vukovar dao je gradonačelnik Ivan Penava i potvrdio informacije iz medija da je zbog maske na licu s hrvatskim obilježjima tridesetogodišnjak udario 13-godišnjeg dječaka:

"To su informacije koje opisuju situaciju, to su i službene informacije. U ranojutarnjim satima ničim izazvan, odnosno izazvan maskicom s hrvatskim obilježjima, napadač je nasrnuo na dijete. U Vukovaru, u Hrvatskoj. To je ono što mi neprestano govorimo, da je nevjerojatno da se takve stvari događaju. Međutim, ne bih dizao tenzije na tu temu – mislim da su to ipak pojedinci s kojima se institucije ove države moraju obračunati sukladno zakonu, dakle, represivni aparat i pravosuđe. Unatoč svim njihovim manjkavostima očekujem da oni postupe sukladno zakonu i da jasno pokažu javnosti da je tako nešto neprihvatljivo" - ističe gradonačelnik.

Također je dodao: "Dakle, riječ je o djetetu koje je čekalo red u pekari kada mu je ničim izazvan prišao taj čovjek, skinuo mu masku, udario ga – sve su snimile nadzorne kamere. Jedno dijete iz Vukovara, u Hrvatskoj, ima sada traumu vjerojatno za cijeli život samo zato što je nosio masku koja na sebi ima simbol države u kojoj to dijete živi "- zaključio je Penava.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.