Hrvatski radio

Radio Osijek

Trinaest novozaraženih u najistočnijim županijama

19.09.2020.

11:54

Autor: Davor Lončarić

Trinaest novozaraženih u najistočnijim županijama

Trinaest novozaraženih u najistočnijim županijama

Foto: - / -

U Osječko-baranjskoj županiji je u posljednja 24 sata otkriveno pet novovzaraženih osoba koronavirusom. Vukovarsko-srijemska županija ima osam novozaraženih, priopćili su danas stožeri civilne zaštite u najistočnijim županijama.

U posljednja 24 sata u Kliničkom bolničkom centru Osijek i Zavodu za javno zdravstvo Osječko-baranjske županije testirano je ukupno 232 uzorka, a od kojih je pet bilo pozitivno na koronavirus. Tri novozaražene osobe su iz Osijeka, a po jedna iz Čepina i s područja Općine Magadenovac. Na liječenju u Kliničkom bolničkom centru Osijek nalazi se 16 pacijenata oboljelih od COVID-19, no nitko nije na respiratoru. Jučer su epidemiolozi odredili samoizolaciju za 77 kontakata novopozitivnih osoba, pa je pod tom mjerom na području Osječko-baranjske županije trenutno 393 osoba.

Policija je obavila 36 samoinicijativnih provjera osoba u samoizolaciji, a kršenje te mjere utvrdila je za jednu osobu iz Belog Manastira, dok su ostali zatečeni na prijavljenoj adresi.

Inspektori i službenici Ravnateljstva civilne zaštite obavili su 45 nadzora provođenja epidemioloških mjera, i to 18 prodavaonica i trgovina, 7 svatova, 5 gospodarskih subjekata, 4 ugostiteljska objekata, 3 pekarnica, 2 noćna kluba i po jednu benzinsku crpku, frizerski salon, cvjećarnicu, ljekarnu, mesnicu i uslužnu djelatnost, a za uočene nepravilnosti izrekli su 15 upozorenja.

U Vukovarsko-srijemskoj županiji u posljednja 24 sata je 8 novih pozitivnih osoba na COVID-19 (3 osobe iz Vinkovaca, 1 iz Ivankova i 4 iz Vukovara). Preminulih osoba nema. 

Od početka epidemije, ukupan broj oboljelih osoba je 741, od kojih su 618 osoba izliječene, a ukupno je 16 preminulih osoba. Trenutačno je u županiji 6 osoba hospitalizirano zbog COVID-19 bolesti. U protekla 24 sata testirano je 106 osoba, te je ukupno testiranih do sada na području županije 10213. U samoizolaciji na području županije je 365 osoba.
 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.