Hrvatski radio

Radio Osijek

Tu smo za vas

24.05.2023.

13:13

Autor: HRT Radio Osijek/HINA

završna konferencija programa

završna konferencija programa

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programom „Tu smo za vas" oko 40 volontera osječkog Crvenog križa bili su, u protekle tri godine, desna ruka starijim sumještanima u Ernestinovu, Šodolovcima, Vladislavcima i Osijeku. U Osijeku je održana završna konferenciji programa.

Cij je bio osnovati mrežu volontera koji će potrebitim starijim sumještanima svakodnevno pomagati. Programom, koji je s 450 tisuća kuna podržalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, s oko 4 tisuće aktivnosti obuhvatili su oko 350 korisnika. Riječ je o aktivnostima poput nabavljanja namirnica, lijekova, odlazak liječniku, plaćanje računa te ostalih aktivnosti koje korisnici ne mogu obavljati zbog životne dobi ili teže pokretljivosti. 

Ravnateljica osječkoga Gradskog društva Crvenog križa Martina Hećimović rekla je da je program krenuo iz potreba koje su se javile tijekom pandemije koronavirusa i lockdowna. Upravo su tada volonteri bili pomoć svim starijim osobama, koje su bile pozivane da ostanu kod kuće i čuvaju zdravlje, pa smo, uz ostale aktivnosti, tijekom pandemije otvorili SOS telefon i telefon za psihosocijalnu potporu, objasnila je Hećimović.

"Drago nam je da smo kroz ovaj projekt uspjeli dodatno promovirati i naglasiti važnost dobrosusjedske pomoći. Prije desetak dana prijavili smo drugu fazu projekta, koja bi također trebala biti trogodišnja. Nadamo se da će nadležno Ministarstvo to prepoznati, da ćemo dobiti i nešto veća sredstva kako bismo mogli uključiti veći broj osoba u potrebi", istaknula je Hećimović.ravnateljica osječkog CK Martina Hećimović i voditelj programa Vedran Radanović

završna konferencija

završna konferencija

Foto: M.Kralj / Radio Osijek

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.