Hrvatski radio

Radio Osijek

Turistička 2015. godina u Osijeku

30.12.2015.

12:22

Autor: Davor Lončarić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Iako svi podaci nisu prikupljeni, već se sada sa sigurnošću može utvrditi kako će Osijek turističku 2015. godinu završiti sa 10 posto većim brojem turista i noćenja u odnosu na prethodnu godinu. . .

Direktor ureda Turističke zajednice grada Osijeka Saša Uranjek izrazio je zadovoljstvo zbog pozitivnih rezultata u turizmu te izrazio nadu kako će 2016. godina biti još uspješnija. Precizni podaci u rezultatima u 2015. godini bit će objavljeni na prvoj sjednici skupštine TZ koja bude održana sljedeće godine. Uranjek je najavio kako će u skladu s financijskim mogućnostima i 2016. godine biti poduprte manifestacije poput Adventa u Osijeku i Pannonian Challengea koje su prepoznate kao susreti koji privlače sve veći broj turista, a najavio je i velike mogućnosti za grad koji bi sljedeće godine trebao biti odredište biciklističke utrke kroz Hrvatsku.  

Pročelnica Upravnog odjela za programe i projekte Europske unije i gospodarstvo Kornelija Mlinarević izjavila je kako je vodenica na Dravi bila najveći uspjeh u smislu razvoja turizma u Osijeku, no ona će poslužiti i kao temelj za nadogradnju turističke priče na Dravi i još snažnije povezivanje sa susjednom Mađarskom u projektu Mlinaregov puta. 

Na sjednici je usvojen program rada i financijski plan Turističke zajednice za 2016. godinu.  

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.