Hrvatski radio

Radio Osijek

Turističke agencije Hrvatske i Srbije obilaze Slavoniju i Baranju

08.02.2019.

10:50

Autor: Radio Osijek /AB

Turističke agencije Hrvatske i Srbije obilaze Slavoniju i Baranju

Turističke agencije Hrvatske i Srbije obilaze Slavoniju i Baranju

Foto: - / -

Slavoniju i Baranju kao dio destinacije "Srednje Podunavlje" u sklopu projekta "Central Danube Tour" obilaze danas predstavnici turističkih agencija iz cijele Hrvatske te susjedne Srbije. U Osijeku su se danas sastali s osječko-baranjskim županom Ivanom Anušićem.

Kako je izjavio osječko-baranjski župan Ivan Anušić, županiju su posjetili predstavnici dvadesetak turističkih agencija. "Oni su nam vrlo bitni jer će prenositi svoje dojmove, zaključke i iskustva iz Osijeka, Baranje, Đakova, Našica ... i predstaviti to svojim klijentima",  rekao je župan Anušić te dodao da su sve aktivnosti koje se provode u smislu razvoja turizma priprema za Dane hrvatskoga turizma koji će se u listopadu održati u Osijeku, odnosno Slavoniji i Baranji. Izjavio je također kako su iskustva turističkih djelatnika nakon posjeta prvim destinacijama vrlo pozitivna, što je njemu kao županu vrlo bitno. "Do prije tri godine Osječko-baranjska županija imala je 2.600 ležajeva, a danas ih ima gotovo pet tisuća i broj se rapidno povećava. Mi kao županija podupiremo natječajima i kreditnim linijama izgradnju turističke infrastrukture i smještaja", rekao je župan Ivan Anušić.

Mislav Matišić iz Javne ustanove Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije vodi projekt "Central Danube Tour" izjavio je kako je projekt vrijedan pola milijuna eura i dio je prekogranične suradnje Hrvatska-Srbija, a cilj mu je razviti destinaciju srednjeg Dunava, odnosno hrvatskoga Podunavlja i Vojvodine. "Imamo mnoge sličnosti koje možemo ponuditi i domaćim i stranim turistima, a ovo studijsko putovanje samo je dio projekta koji završava za mjesec dana", kaže Matišić te najavljuje predstavljanje projekta na turističkim sajmovima u Berlinu, Beogradu i Zagrebu.

Što su sve rekli sudionici ovog posjeta možete poslušati u prilogu. 

 

Galerija
-, Foto: -/-
-, Foto: -/--, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.