Hrvatski radio

Radio Osijek

13:06 / 31.01.2019.

Autor: Željka Bačić

Turizam za slijepe i slabovidne osobe

Foto: Ž. Bačić

Foto: Ž. Bačić

Foto: - / -

Projekt "VISITUS- obogaćivanje turističke ponude za slijepe i slabovidne osobe" omogućit će osobama s invaliditetom aktivno upoznavanje s ljepotama erdutskog kraja. I danas je održana edukativna radionica.

Radionica je naslovljena "Turizam za sve- Turizam pristupačan osobama s invaliditetom" kako bi se upozorilo na poteškoće i izazove, ali i na veliki potencijal  koji postoji u pristupačnom turizmu.  Projekt Visitus financiran je sa 353 tisuće eura iz programa prekogranične suradnje Hrvatska- Srbija i provodi se do 14. veljače ove godine. Izrađen je dokument mapiranja turističke ponude s 28 turističkih točaka, nabavljena je oprema za pomoć slijepima i slabovidnima- kaže projekt menadžerica Poduzetničko- razvojnog centra Općine Erdut Jelena Eklemović i dodaje kako je riječ o mobilnim telefonima, tabletima i ultrasoničnim štapovima. Korisnicima je na raspolaganju i priručnik na Braillovom pismu sa taktilnom kartom, a svaka pomoć slijepima i slabovidnima, kakav je i ovaj projekt VISITUS, znači puno- kaže predsjednik vukovarsko- srijemske Udruge slijepih Ivan Ćavar. Pomažu i "sitnice" kao što je natpis na hotelskim sobama na Braillevom pismu. U prosincu su organizirane dvije promo ture u kojima je sudjelovalo 100-tinu slijepih i slabovidnih osoba i njihovih pratitelja iz Hrvatske i Srbije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.