Hrvatski radio

Radio Osijek

Turska pomoć ugroženima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

15.05.2020.

13:44

Autor: Radio Osijek/Hina/TM

Turska pomoć ugroženima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Turska pomoć ugroženima u Vukovarsko-srijemskoj županiji

Foto: - / -

Turska agencija za suradnju i koordinaciju TIKA danas je u sklopu projekta "Donacija humanitarnih paketa", vrijednog 50.000 eura predala u Vinkovcima 200 prehrambenih paketa tvrtke Podravka namijenjenih socijalno ugroženima u županiji.

Uručujući donaciju, koordinator-ataše agencije TIKA pri turskom Veleposlanstvu u RH Hasim Koc naglasio je da je dostava 200 paketa ugroženima na području Vukovarsko-srijemske županije jedna u nizu. Najavio je kako će se u sklopu humanitarne akcije, osim u Vinkovcima, raspodijeliti ukupno 1100 paketa, odnosno oko 19 tona hrane u Karlovcu, Gospiću, Sisku, Šibeniku i Zagrebu.
"Nalazimo se u mjesecu ramazanu kada tradicionalno priređujemo svečane večeri kojima obilježavamo prekid posta, no kako ih zbog pandemije koronavirusa, kojim su zahvaćene i Turska i Hrvatska, nismo u mogućnosti organizirati, odlučili smo se na ovu humanitarnu akciju, rekao je Koc. Podsjetio je da je TIKA značajnu pomoć pružila stanovništvu Gunje pri povratku u poplavom uništeno selo 2014. godine, donirajući tada steone krave i plastenike.
Donaciju je danas primio pročelnik vukovarsko-srijemskog Upravnog odjela za socijalnu skrb Darko Dimić i podsjetio da TIKA niz godina sudjeluje u pomoći županiji, a ova će donaciju preko centara socijalne skrbi biti isporučena najpotrebitijima.
Agencija TIKA međunarodna je agencija Republike Turske koja postoji u 60 zemalja svijeta, svoj ured u Hrvatskoj otvorila je pri turskom Veleposlanstvu u Zagrebu u ožujku 2016. godine, a djeluje uz suradnju i podršku tijela lokalne i regionalne vlasti, kao i institucija i ministarstava. Projektom "Donacija humanitarnih paketa" TIKA želi, tijekom aktualne krize s koronavirusom, proslijediti pakete potrebitima u Hrvatskoj. Paketi su nabavljeni od hrvatske tvrtke "Podravka.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.