Hrvatski radio

Radio Osijek

Turski veleposlanik u Osijeku

09.06.2015.

16:48

Autor: Marija Petrinović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zajedno smo procijenili da suradnja neće biti problem jer su odnosi naših dviju država izvrsni, nema nikakvih spornih pitanja - rekao je novinarima gradonačelnik Osijeka Ivan Vrkić.

"Razgovarali smo o mogućnosti uspostave suradnje dviju država - i to otvoreno - na području gospodarstva, kulture i sporta. Dogovorili smo se i zajedno procijenili da su odnosi naših dviju država izvrsni, nema nikakvih spornih pitanja. A onda to prijateljstvo treba materijalizirati da obje strane imaju koristi od toga odnosa. A to najbolje možemo ako jako gospodarstvo i industriju Turske i hrvatski potencijali spoje dodirne točke preko zainteresiranih osoba i stručnih ekipa s obiju strana"- rekao je Vrkić nakon što se na Dan hrvatske diplomacije sa suradnicima sastao s veleposlanikom Republike Turske u našoj zemlji Ahmetom Tutom.


"Kultura, sport, film, investicijski projekti potvrđeni na ekonomskim odnosima - glavne su poveznice naše suradnje i zajedničkog pogleda u budućnost" - istaknuo je turski veleposlanik istaknuvši kako je s gradonačelnikom Vrkićem dogovorena suradnja na svim poljima. 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.